מהי “החזרת תפוס” ובאיזו סמכות המשטרה תופסת רכוש?
“תפוס” הוא מונח משפטי לכל חפץ או נכס שנתפס על ידי המשטרה במהלך חקירה או הליך משפטי. הסמכות לתפיסה מעוגנת בחוק, אך מוגבלת, והיא חלה על כל סוגי החקירות הפליליות – מעבירות תעבורה ועד סמים, מרמה, הלבנת הון ואלימות. המשטרה עשויה לתפוס כסף, טלפונים, מחשבים, תכשיטים, כלי רכב ואפילו נדל”ן, בחשד לקשרם לעבירה.
שלוש סיבות עיקריות לתפיסה – ואיך מתמודדים?
תפוס כראיה – מה עושים?
המשטרה טוענת שהחפץ (טלפון, רכב, מחשב) דרוש כראיה להוכחת העבירה. אנחנו בודקים: האם יש צורך ממשי להחזיק בחפץ עצמו? לעיתים, צילום או העתקה מספיקים, ופסיקה תומכת בשחרור כשאין תכלית חוקית להמשך התפיסה או כשיש חלופות פחות פוגעניות.
תפוס לחילוט – איך משחררים?
במקרים של עבירות כלכליות או סמים, המדינה רוצה לחלט את הרכוש (להעבירו לבעלותה) בטענה ששימש לעבירה או הושג ממנה. אנחנו בוחנים: האם יש תשתית ראייתית לחילוט? האם המשטרה עמדה בנהלים (שימוע, אישורים)? לעיתים, אפשר לשחרר את הרכוש נגד ערובה או להוכיח שהתפיסה לא מוצדקת.
תפוס למניעת עבירה – מה האפשרויות?
המשטרה טוענת שהחפץ (למשל, רכב לא תקין) עלול לשמש לעבירה נוספת או שהחזקתו עצמה לא חוקית. אנחנו מאתגרים: האם החשש סביר ומבוסס? האם ניתן להציע תנאים (כמו תיקון ליקויים) שיאפשרו שחרור? ניסיון מראה שטיעונים משפטיים נכונים יכולים להוביל להחזרת הרכוש.
כשהמשטרה מתעכבת – היתרון שלכם
חלוף זמן והתנהלות לקויה של המדינה מחלישים את עמדתה. פסיקה קובעת ששיהוי לא מוצדק מטה את הכף לטובת שחרור הרכוש. אנחנו דורשים הסברים ברורים מהמשטרה ומשתמשים בעיכובים לטובת הלקוח.
ניסיון מוכח – תוצאות בשטח – במקרה של אופנוע חשמלי שנתפס בעבירות תעבורה, שכנענו את בית המשפט שאין צורך בראיה או חילוט – האופנוע שוחרר. במקרה אחר, טלפון נייד חזר לבעליו לאחר שהוכחנו שהמשטרה כבר העתיקה את הנתונים הדרושים. הצלחות אלה נובעות מניסיון עשיר בהליכי החזרת תפוס, הכרת חוקים ופסיקות, וייצוג בערכאות גבוהות.
פנו אלינו – השיבו את רכושכם עכשיו!
אם המשטרה תפסה לכם רכב, כסף, טלפון או כל נכס – אל תוותרו. כל יום שבו הרכוש נשאר תפוס עלול לפגוע בזכויותיכם. פנו עוד היום לעו”ד תומר אשש לייעוץ משפטי מקצועי וליווי אישי להשבת רכושכם במהירות.